Recept: Thaise mosselen

Dit seizoen kun je verschillende mosselgerechten bij ons proberen. Wij hebben traditionele, Chinese, Marokkaanse maar ook Thaise. Wil je ook iets nieuws proberen? Je kunt het nu ook thuis maken. Volg het recept van onze chef-kok René.

Wat heb je nodig:
(Voor twee personen)

  • 2 kg mosselen
  • 2 eetlepels gele curry
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 limoenen
  • 4 lente uien
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 20 gram verse koriander

Bereidingswijze:

Was de mosselen en gooi de kapotte mosselen weg.

Pak een wok en verhit de zonnebloemolie en fruit hierin twee gehakte knoflookteentjes en twee fijngesneden uien.

Voeg de curry toe, blijf roeren en laat dit enkele minuten gaar worden. Daarna voeg je de kokosmelk, het sap van de twee limoenen en de suiker toe.

Daarna voeg je de fijngesneden lente uien en de stelen van de koriander toe.

Wanneer alles goed is vermengd, kunnen de mosselen worden toegevoegd. Wanneer de mosselen gaan openstaan, zijn ze gaar.

Voeg dan de korianderblaadjes en een fijngesneden rode peper toe.

Eet smakelijk!