Kerstmenu

HEEL GEWOON BIJZONDER ETEN

Gastvrijheid omarmt je op het moment dat je De Sociëteit betreedt.
Een intiem restaurant gevestigd in een negentiende-eeuws pand met een prachtig terras, waar je de hele avond uitgebreid kan tafelen voor een vriendelijke vaste prijs.

VOORGERECHT

STEAK TARTAAR
Geserveerd met ui, kappertjes en een saus van lemon curd
.
CARPACCIO
Dungesneden rundermuis met Parmezaanse kaas, pittenmix en truffelmayonaise
.
GARNALEN COCKTAIL
Noorse garnalen, klassieke cocktailsaus en little gem
.
GEITENKAAS
Geitenkaas met watermeloen, cashewnoten en rucola
.
FOREL
Mousse van gerookte forel met zalmkuit, zeesla en een frisse citroen dressing
.
LEVER
Gebakken eendenlever en koud geserveerde ganzenleverterrine met een stukje spekkoek en perencompote + € 4,50 p.p.


TUSSENGERECHT

OOK TE BESTELLEN ALS VOORGERECHT

WILDBOUILLON
Dubbel getrokken wildbouillon met bospaddenstoelen en bosui


HOOFDGERECHT


KOGELBIEFSTUK

Gegrilde rundersteak met huisgemaakte kruidenboter en vier seizoenen-pepersaus
.
WILDPEPER
Ambachtelijke wildstoof van hert en wildzwijn met kruidkoek
.
TOURNEDOS
Gegrilde ossenhaas 180 gram, met een saus van bundelzwam en truffel + € 4,25 p.p.
.
VARKENSHAAS
Met brie oversmolten en met een kersen-portsaus
.
NOORDZEETONG
Gebakken zeetong 500 gram, met citroen en roomboterjus + € 17,50 p.p.
.
KABELJAUW
Gebakken kabeljauwfilet met gekookte mini bospeen en een zachte mosterdsaus
.
TORTELLINI
Gevuld met pompoen in een romige saliesaus met parmezaanse kaas


DESSERT

IJS MET WARME KERSEN
Twee bollen vanille-ijs met warme kersen en slagroom stoofperenjam
.
PANNA COTTA
Panna cotta van speculaas met Janhagel koek en stoofperen ijs
.
KAASKWARTET
Vier soorten kaas, walnoten, vijgenbrood en honing + € 3,50 p.p.
.
SORBET ‘DE SOCIËTEIT’
Vanille-ijs met fruit, slagroom en aardbeiensaus
.
CREATIE VAN DE PATISSIER
Creatie van onze patissier met kleine desserts van onze menukaart
.
KOFFIE OF THEE
Met heerlijke bonbons en slagroom